e-hulp.nl

geeft richting aan online hulp

Nieuws

Serious games serious business: samenwerking Nintendo en Amerikaanse Hartstichting

18 mei 2010

De American Heart Association en Nintendo gaan samenwerken om mensen te helpen bij het creëren van een gezonde leefstijl door fysiek actief te spelen. De twee organisaties gaan op meerdere vlakken samenwerken om consumenten te laten ontdekken hoe actief computergames spelen kan bijdragen aan een gezond leven. De samenwerking bestaat onder meer uit het verstrekken van informatie, mensen ervaring laten opdoen met actief spelen en het organiseren van een congres gericht op de voordelen van actief computergames spelen.

Logische samenwerking
"Onze organisaties hebben verschillende achtergronden maar delen hetzelfde doel," zegt Clyde Yancy, directeur van de American Heart Association. "Mensen laten zien hoe je gemakkelijk actief kan blijven is een al jaren onderdeel van onze missie, echter toont ons onderzoek aan dat bijna 70 procent van de Amerikanen dagelijks niet fysiek actief zijn. Als organisatie kijken we hoe we hier verandering in kunnen brengen. Nintendo is toonaangevend in actieve computergames met de populariteit van haar Wii systeem, ik heb er alle vertrouwen in dat we gezamenlijk Amerikanen kunnen aanzetten tot meer fysieke activiteit."

Fysieke activiteit niet leuk
Recent onderzoek toont aan dat de gemiddelde persoon dagelijks meer dan acht uur zit. * De American Heart Association onderzocht zelf ook waarom zo weinig Amerikanen fysiek actief zijn. In een recente onderzoek naar belemmeringen voor fysieke activiteit gaf meer dan de helft van de respondenten aan te weinig tijd te hebben. Van de respondenten die aangaven bijna nooit fysiek actief te zijn zei bijna 40 procent dat "fysieke activiteit niet leuk is." Met het motto "Get Informed," "Get Empowered" en "Get Active" willen de samenwerkende organisaties zich richten op het wegnemen van de belemmeringen en mensen motiveren fysiek actiever te worden."

Producten
Om consumenten te informeren over welke producten kunnen bijdragen aan een actievere leefstijl zal vanaf de zomer 2010 het logo van de American Heart Association te zien zijn op dozen van de Wii FitTM Plus en Wii Sports ResortTM software en op het WiiTM systeem zelf. Ook zullen Nintendo en de American Heart Association www.activeplaynow.com lanceren waar bezoekers kunnen lezen over de voordelen van fysiek actief spelen en kunnen leren hoe een fysiek actief leven te leiden.

Congres
Aansluitend zal een congres georganiseerd worden waar diverse disciplines vertegenwoordigd zullen zijn zoals: wetenschap, gezondheidszorg, onderzoek, fysieke activiteit, fitness en computer games. Doel van het congres is om verschillende perspectieven bij elkaar te brengen en te kijken naar mogelijke samenwerking, potentiële voordelen van actief computergames spelen en fysieke actieve leefstijl.

Evenementen
Tot slot zal de samenwerking mensen ook aanzetten tot daadwerkelijk een fysiek actievere leefstijl door onder meer samen te werken bij evenementen zoals de landelijke Start! Heart Walk evenementen waarbij mensen zelf actief computer games kunnen spelen zoals Nintendo's Wii Fit Plus en Wii Sports Resort.

Voor meer informatie over Nintendo zie http://www.nintendo.com .
Voor meer informatie over de American Heart Association zie http://www.americanheart.org .

*Volgens een in december 2009 uitgevoerde poll van het Amerikaanse Institute for Medicine and Public Health.

Voor voorbeelden van het gebruik van serious games in de zorg zie ook de webinar van Wouter Wolters gegeven tijdens het 5-jarig jubileum van stichting e-hulp.nl.

Bron: Nintendo.com

Laatste nieuws

meer nieuws

50 Dossiers

meer dossiers

Wat we doen

Handboek online hulpverlening

Management|Onderwijs

Dossier #mHealth