Body content E-Hulp

E-hulp content

Genomineerden Scriptieprijs Online Hulp bekend

10 januari 2013

Genomineerden Scriptieprijs Online Hulp bekend

De drie genomineerden voor de Scriptieprijs Online Hulp 2012 zijn vandaag bekend gemaakt. Het betreffen onderzoeken naar de effecten van een chattherapie en het belang van de therapeutische relatie, de baten van het gebruik van game elementen in een online cursus en een verkenning naar de methodische richtlijnen voor procesmatige chathulpverlening. De jury zal op 22 januari de winnaar bekend maken.  De winnende schrijver ontvangt naast de eer een geldbedrag van 1250 euro. Met de scriptieprijs stimuleert stichting E-hulp.nl dat kennis over online hulpverlening verder ontwikkeld en verspreid wordt.

Genomineerde scripties

De eerste genomineerde is een scriptie over de effecten van een chattherapie en het belang van de therapeutische relatie is een onderzoek naar de oplossingsgerichte therapie PratenOnline.nl voor jongeren met depressieve klachten. De tweede genomineerde betreft een onderzoek naar het gebruik van game elementen in een online cursus voor kinderen met ADHD en de effecten op hun motivatie, werkgeheugenprestatie en hyperactief. Als derde genomineerd is het verkennend onderzoek naar de methodische richtlijnen voor procesmatige chathulpverlening dat de kenmerken en eisen beschrijft waaraan voldaan moet worden bij online hulp aan vrouwen die een abortus hebben ondergaan en die te maken hebben met een vastgelopen rouwverwerking.

Andere aangemelde scripties gaan onder andere over de inzet van online hulpverlening binnen de jeugdreclassering, een onderzoek naar online nazorg via social media en een onderzoek naar de mogelijkheden van een online gelukscursus.

Alle scripties van 2012 en de jaren ervoor zijn te bekijken via de website van e-hulp.nl.

Vijfde jaar

De scriptieprijs wordt voor de vijfde keer uitgereikt. Vorig jaar won een onderzoek naar efficiëntie en effectiviteit van online en blended hulpverlening. De prijs is een initiatief van stichting E-hulp.nl, kennis- en adviescentrum voor online hulp. Met de prijs worden studenten gestimuleerd om onderzoek te doen naar dit vakgebied. De jury van de scriptieprijs bestaat uit Mariënne Verhoef (bestuurder Spirit), Renske Visscher (Projectmanager E-health Altrecht) en Gabrielle Delhaes (Uitgever E-health Bohn Stafleu Van Loghum)

  • Bron:
  • Stichting E-hulp.nl